Uw winkelmandje
Blog

Loaded fries met octopus en Mexicaanse Mole saus

Octopustentakels zijn heel lekker en hoeven natuurlijk niet als Spaanse tapa gegeten te worden. Daarom combineren we de octopus hier met Mole.
Mole wordt in Mexico vaak gegeten als saus bij kip. In deze donkerbruine saus, zitten heel wat verschillende soorten gedroogde chilipepers, die het gerecht een kruidige en rokerige toets geven. Donkere bittere chocolade zorgt voor de aardse toets en mooie glanzende saus. Maar in principe is het geen pikant gerecht.
Je kan de mole uiteraard zelf maken, als je heel veel tijd hebt, maar in het wereldrek van de supermarkt of bij de Aziatische winkel vind je mole in zakjes of in potjes. 

Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 20 minuten  

 

INGREDIËNTEN :

  • 12 octopus tentakels
  • 1kg frieten
  • potje zure room
  • Mole (Mexicaanse saus)
  • 200g feta kaas
  • gesnipperde koriander

BEREIDING :

  1. Grill de octopustentakels en verwarm de mole.
  2. Bak de frietjes goudbruin.
  3. Serveer de octopus op de versgebakken frietjes.
  4. Werk af met de mole saus, zure room, koriander en fetakaas!
Smakelijk !

0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel