Uw winkelmandje
Blog

Loempia's met huisgemaakte chilisaus

De feestdagen zijn in aantocht ! Eigentijds menu: hapje.
Chilipepers zijn super populair tegenwoordig. Heel wat mensen maken zelf chilisaus. Voor ons eigentijds kerstdineetje beginnen we met zoetzure chilidip. Het is is niet moeilijk en je gasten zullen onder de indruk zijn. Serveer er mini-loempia’s bij. Gegarandeerd een warm begin van je feest!

Hapje | 4 personen | Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 30 minuten + afkoeling                     

                                                       

                                   

INGREDIËNTEN

  • Mini loempia's
  • 200 ml water
  • 100 g suiker
  • 2 tenen look
  • 3 rode chilipepers
  • 1 limoenblaadje
  • maïzena
  • 100 ml witte wijnazijn

BEREIDING

  1. Maak een siroop van 200 ml water en 100 g suiker.
  2. Kneus 2 tenen look met 3 rode chilipepers en een limoenblaadje. Meng dit mengsel door de siroop en laat koken.
  3. Los de Maïzena op in wat water en voeg in 2 keer toe aan de saus. Laat dit even sudderen en haal dan van het vuur.
  4. Voeg 100 ml witte wijnazijn toe, goed mengen en laat het afkoelen.
  5. Frituur de loempia’s mooi goudbruin en serveer samen met de afgekoelde chilisaus.

0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel