Uw winkelmandje
Blog

Lohikeitto of Finse zalmsoep - EK voetbal recept

Driemaal is scheepsrecht! Verslaan we, na Rusland en Denemarken, ook de Finnen op het voetbalveld? Misschien moeten we dan eerste de zalmsoep eten. Die zal ons genoeg energie geven!
De Finnen blijven voor ons nog een mysterie, met die vreemde taal waar we niets van begrijpen en dat prachtige landschap. Ondanks dat Fins qua taal niet tot Scandinavië behoort, is er wel een gelijkaardige cultuur en keuken. En bij die laatste denken we dan ook aan zalm en dille. Dille is een kruid dat niet weg te denken is uit de Noord-Europese keuken. Denk maar aan gravad lax, de gemarineerde zalm. In Finland combineren ze de zalm en dille samen met aardappelen in een dikke stevige soep met room. Die moet in de winter natuurlijk voor veel energie zorgen.

Maaltijdsoep | 4 personen | Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 25 minuten  

gambasathome online bestellen recept ek finse zalmsoep

INGREDIËNTEN

  • 3 Zalmfilets
  • 2 stronken Prei, in ringen
  • 4 Aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1.5 liter visbouillon
  • 2 wortelen in stukjes
  • Piment, gemalen
  • 1 bosje Dille
  • 2 dl Room
  • Olie
  • 1 sneetje donkerbrood met boter

BEREIDING

  1. Stoof de ui en prei in wat olie.
  2. Voeg aardappelen en wortelen toe. Zet onder met de visbouillon.
  3. Voeg de boterham toe en laat 15 minuten koken.
  4. Proef of alles gaar is en laat de zalm nog 5 minuten mee lichtjes koken.
  5. Voeg dille en room toe en serveer eventueel met viseitjes. 
Smakelijk !

0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel