Heeft de kerstvakantie u opgezadeld met extra kilo’s, zijn uw aders dichtgeslipt door alle kaas en dessertjes, moet u afkicken van het urenlange tafelen en moet u zich naar de solden reppen voor kleren in een grotere maat? Misschien hebt u zich wel voorgenomen om gezonder te eten. Daarmee kunnen wij u helpen. Deze lichte aziatische omelet is een lekker en luchtig gerecht met heel veel smaak. Wie zegt dat diëten of op uw eten letten niet lekker kan zijn? En ga na de lunch even wandelen! U zal zich onmiddellijk beter voelen!
Lunch/Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 20 minuten

INGREDIËNTEN :
- 300 gram garnalen
- 6 eieren
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 teentje look, gesnipperd
- 2 lente-uitjes
- Een bakje champignons
- Geraspte gember
- 100 gram soja-scheuten
BEREIDING :
-
Bak de garnalen in wat olie met wat look en gember. Hou apart.
-
Bak de champignons en soja-scheuten in wat olijfolie. Hou apart.
-
Breek de eieren en voeg de sojasaus toe. Roer ze los en bak 2 omeletten in olijfolie.
-
Leg daarna de garnalen, scheuten en champignons en vouw de omelet dicht. Laat ze nog even bakken.
-
Snij de omeletten in 2 en verdeel ze over 4 borden. Bestrooi met lente-ui.