Uw winkelmandje
Blog

Maïs en kiwi mosselen Chowder

Bouillabaise is de meest bekende vissoep uit Frankrijk, in Italië heb je Brodetto. In het Noorden van de VS en Canada serveren ze chowders, dikke soepen met vis en af en toe ook met schelpen. Het woord chowder komt van de Bretoense vissers die soepen en stoofpotten maakten in een ketel, une chaudière. Het woord is mee geëmigreerd naar Amerika. New England Chowder, Manhattan chowder of Corn Chowder uit San Fransisco, het gerecht is bekend over de hele VS en Canada. Meestal is het een lekkere dikke maaltijdsoep, die vooral in de winter echte comford food is. In onze versie maken we ze met kiwi mosselen.

Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 30 minuten

gambasathome online bestellen receptidee mais en kiwimosselen chowder 

INGREDIËNTEN

  • 1 zak kiwi mosselen
  • een paar sneetjes gerookt spek
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 takken selder, brunoise
  • 1 rode chili, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 2 blikken maïs
  • 2 aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 liter visbouillon
  • 4 eetlepels room
  • 1 bosje gehakte peterselie

BEREIDING

  1. Bak het spek, de ui, de selder en de chili een vijftal minuutjes in wat olijfolie.
  2. Voeg de aardappel en de maïs (hou nog een beetje over voor de afwerking) toe samen met de bouillon. Laat zachtjes koken tot de aardappel gaar is, ongeveer 10 à 15 minuten.
  3. Grof mixen en daarna de mosselen en de room toevoegen.
  4. Laat nog een paar minuutjes staan.
  5. Kruid met peper en zout.
  6. Verdeel over soepkommen en werk af met peterselie en nog wat maïs.

Smakelijk !


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel