Uw winkelmandje
Blog

Mexicaanse Ceviche van Zeebaars

Tortillachips met dip staan steevast op de aperolijst. Maar met een Mexicaanse ceviche maak je het wat feestelijker. In stukjes gesneden ijskoude zeebaars met limoen en kokosmelk passen fantastich bij tortillachips. Maak er misschien nog een margarita bij om het feest helemaal compleet te maken.

Hoofdgerecht | 4 personen | Bereiding: 30 minuten  

INGREDIËNTEN :

  • 250 gr. zeebaars, gefileerd
  • 3 tomaten
  • 6 limoenen
  • 4 eetlepels kokosmelk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • een snuifje zout
  • 1 fijngesneden rode ui
  • 1 teentje fijngehakte look
  • 1 chilipeper, fijngehakt
  • 1 bosje korianderblaadjes, fijngehakt
  • 5 radijsjes
  • 1 avocado, in blokjes gesneden en vermengd met wat limoensap
  • tortilla chips

BEREIDING :

  1. Pel de tomaten en snij ze in fijne blokjes.

  2. Snij vervolgens de vis in blokjes en meng met het limoensap, de kokosmelk, olijfolie, zout, ui, look en chili. Bedek met folie en zet koud weg. Hoe langer de vis marineert, hoe meer hij gaart.

  3. Haal de vis uit de marinade en meng met de tomaatblokjes. Voeg wat van de marinade toe om het gerecht wat smeuïger te maken.

  4. Serveer de ceviche met wat fijngesneden radijsjes, gehakte koriander en avocado in blokjes. Heerlijk met tortilla chips !

Smakelijk !

0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel