Uw winkelmandje
Blog

Mussels thai style

Voorgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 10 minuten                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

MUSSELS THAI STYLE

INGREDIËNTEN

  • Mosselen
  • 4 stengels citroengras
  • 3 limoenblaadjes
  • 2 rode chili's, fijngesneden
  • water
Voor de dip:
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 5 bird’s eye chili’s, fijngesneden
  • 1 teen look, fijngesneden
  • Sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • Koriander, fijngehakt

 

BEREIDING

  1. Zet water op en laat koken. Voeg de mosselen toe samen met het citroengras, de limoenblaadjes en de chili’s. Giet de mosselen af als ze open zijn.
  2. Maak vervolgens de dip. Doe de sjalot, bird's eye chili's en look in een vijzel en plet ze tot je een pasta hebt. Meng de suiker met de vissaus en limoensap en voeg dit toe aan de pasta. Werk af met wat fijngehakte koriander blaadjes.
  3. Serveer de mosselen samen met de spicy dip. Garneer eventueel nog met Thaise Basilicium.

Ouder artikel