Voorgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 10 minuten
MUSSELS THAI STYLE
INGREDIËNTEN
- Mosselen
- 4 stengels citroengras
- 3 limoenblaadjes
- 2 rode chili's, fijngesneden
- water
- 1 sjalot, fijngesneden
- 5 bird’s eye chili’s, fijngesneden
- 1 teen look, fijngesneden
- Sap van 1 limoen
- 2 eetlepels vissaus
- 1 eetlepel bruine suiker
- Koriander, fijngehakt
BEREIDING
- Zet water op en laat koken. Voeg de mosselen toe samen met het citroengras, de limoenblaadjes en de chili’s. Giet de mosselen af als ze open zijn.
- Maak vervolgens de dip. Doe de sjalot, bird's eye chili's en look in een vijzel en plet ze tot je een pasta hebt. Meng de suiker met de vissaus en limoensap en voeg dit toe aan de pasta. Werk af met wat fijngehakte koriander blaadjes.
- Serveer de mosselen samen met de spicy dip. Garneer eventueel nog met Thaise Basilicium.