Uw winkelmandje
Blog

Nasi Goreng

We bestellen Nasi Goreng bij de afhaalchinees, maar eigenlijk is Nasi een Indonesisch roerbakgerecht. Meestal wordt het gerecht met vlees gemaakt, maar wij vervangen het vlees door garnalen.

Maak van Nasi altijd wat teveel, zodat je er de dag erna nog eens van kan genieten. Meestal doen we de eieren onder het gerecht, maar met een spiegelei oogt het gerecht pas echt af!

Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 25 minuten | Bereiding: 25 minuten     

                                                                                                            

INGREDIËNTEN

  • 500 gram zoetwater scampi easy peel
  • 400 gram rijst, gekookt
  • 125 g sojascheuten
  • 6 eieren
  • 2 uien
  • 4 tenen look
  • 1 rode chilipeper
  • sambal Oelek 2 koffielepels of meer indien het pittiger mag
  • trassie (Indonesische garnalenpasta)3 koffielepels
  • maïs olie
  • lente-uitjes 1 bussel
  • Ketjap (Indonesische sojasaus) 2 eetlepels
  • Koriander

BEREIDING

  1. Kook de rijst en hou apart.
  2. Snij de 2 uien, de 4 lookteentjes en de chilipeper in stukjes. Snij de lente ui in schuine reepjes, hak de koriander fijn.
  3. Plet de look en chilipeper in een vijzel tot een pasta.
  4. Bak de garnalen even in wat olie en hou ze apart. 
  5. Bak de gesnipperde uien met de pasta van look en chilipeper. Laat even bakken.
  6. Voeg sambal, trassie en ketjap toe.
  7. Klop 2 eieren los en voeg ze toe aan de pan. Laat de eieren al roerend stollen.
  8. Voeg de garnalen en de rijst toe en blijf roeren.
  9. Voeg daarna de lente ui en de sojascheuten nog toe, roer en laat nog even doorbakken.
  10. Bak 4 spiegeleitjes apart in een pan.
  11. Verdeel de nasi goreng over 4 borden.
  12. Werk het gerecht af met koriander en een spiegeleitje per persoon.

Smakelijk !


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel