Uw winkelmandje
Blog

Octopus limoncello

Meestal koop je aan het begin van de zomer een fles limoncello en blijft de overschot nadien nog maanden in de ijskast. Maar je kan dus ook koken met limoncello. Maak een limoncello vinaigrette, grill de octopustentakels en maak een bonensalade. Ogen dicht en genieten.

Voorgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 20 minuten

 

INGREDIËNTEN

  • 4 Octopustentakels
  • 1 blik borlotti bonen, uitgelekt
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 200 ml Citroensiroop (200 ml citroensap inkoken met 200 gram suiker)
  • 60 ml limoncello
  • 120 ml olijfolie
  • Peper en zout
  • Chilivlokken
  • rucola

BEREIDING

  1. Meng de bonen met de rode wijnazijn, de gesnipperde rode ui en peper en zout.
  2. Maak een vinaigrette met limoncello, olijfolie, citroensiroop, chilivlokken en peper en zout.
  3. Grill de octopustentakels gaar en snij ze in stukjes.
  4. Gebruik een dresseerring. Begin met een bodempje bonen, dan de octopus en werk af met rucola. Giet er wat van de dressing over!
Smakelijk!

    0 reacties


    Laat een reactie achter

    Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

    Ouder artikel Recenter artikel