Uw winkelmandje
Blog

Paasmenu - Kedgeree met schelvis

Kedgeree is ons land nog redelijk onbekend. Het is vooral een engels brunchgerecht dat zijn ontstaan vindt in de Indische keuken. De Britse kolonisten brachten het terug mee naar het Verenigd Koninkrijk, waar het gerecht zijn uiteindelijke vorm kreeg. Meestal wordt het gerecht gemaakt met gerookte vis, maar gepocheerde schelvis is ook heel lekker!

Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 25 minuten     

gambasathome online bestellen paasmenu kedgeree met schelvis

INGREDIËNTEN

  • 4 schelvisfilets
  • 1 ui
  • 1 liter visbouillon
  • 250 gram rijst
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 eetlepel curry
  • 200 gram Erwten
  • Bieslook
  • Koriander

BEREIDING

  1. Kook de rijst gaar.
  2. Pocheer de visfilets in visbouillon en hou ze daarna warm.
  3. Kook de eieren een 8-tal minuten.
  4. Stoof 1 ui aan in wat olie. Voeg komijn en curry toe en laat even stoven.
  5. Voeg nu de rijst en de erwtjes toe. Werk de rijst af met peper en zout en verse kruiden.
  6. Verdeel de rijst over de borden en werk af met schilfers vis en hardgekookte eieren.

Smakelijk !


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel