Uw winkelmandje
Blog

Pasta con le sarde

Pasta met sardienen is een op en top Siciliaans gerecht: de vis, pasta met Noord-Afrikaanse invloeden zoals saffraan, pijnboompitten en rozijnen. Het is een eenvoudig, maar smaakvol gerecht, ideaal voor een zwoele zomerse avond, maar het kan ook perfect op een donkere winteravond!

Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 20 minuten  

 

INGREDIËNTEN :

  • Sardientjes
  • Ansjovis
  • 1 gedroogde chilipeper, verkruimeld
  • 50 gram rozijnen
  • 1 ui
  • 2 venkels
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel saffraan
  • 200 gram pijnboompitten
  • Pasta
  • 2 eetlepels broodkruim

BEREIDING :

  1. Week de rozijnen in warm water tot ze dik zijn.
  2. Pel en snij de ui in schijfjes.
  3. Kook de venkels en snij in stukken.
  4. Zet een pan op het vuur met wat olie en bak de ui enkele minuten.
  5. Voeg 500ml water toe met de rozijnen, safraan en pijnboompitten.
  6. Bak de sardienen in wat olie met wat verkuimelde chili, voeg dan de venkel toe.
  7. Kruid met peper en zout.
  8. Kook de pasta al dente.
  9. Serveer met de saus en de vis.
  10. Werk af met broodkruim en wat groen van de venkel.
Smakelijk !

0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel