Pasta met sardienen is een op en top Siciliaans gerecht: de vis, pasta met Noord-Afrikaanse invloeden zoals saffraan, pijnboompitten en rozijnen. Het is een eenvoudig, maar smaakvol gerecht, ideaal voor een zwoele zomerse avond, maar het kan ook perfect op een donkere winteravond!
Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 20 minuten
INGREDIËNTEN :
- Sardientjes
- Ansjovis
- 1 gedroogde chilipeper, verkruimeld
- 50 gram rozijnen
- 1 ui
- 2 venkels
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel saffraan
- 200 gram pijnboompitten
- Pasta
- 2 eetlepels broodkruim
BEREIDING :
- Week de rozijnen in warm water tot ze dik zijn.
- Pel en snij de ui in schijfjes.
- Kook de venkels en snij in stukken.
- Zet een pan op het vuur met wat olie en bak de ui enkele minuten.
- Voeg 500ml water toe met de rozijnen, safraan en pijnboompitten.
- Bak de sardienen in wat olie met wat verkuimelde chili, voeg dan de venkel toe.
- Kruid met peper en zout.
- Kook de pasta al dente.
- Serveer met de saus en de vis.
- Werk af met broodkruim en wat groen van de venkel.