Vaak hebben we niet echt veel tijd om te koken, maar willen we uiteraard wel lekker eten. Dit gerecht met schelpjes en chorizo is snel klaar en brengt je recht naar de middellandse zee. De chorizo maakt het pittig en uiteraard kan je nog altijd wat rucola of platte peterselie door de pasta mengen.
Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 15 minuten
INGREDIËNTEN :
- 1 zakje rauwe venusschelpen
- 1 halve chorizo worst, gepeld, in stukjes
- 250 gram pasta
- 1 ui, gesnipperd,
- 1 teentje look, geplet
- 150 ml witte wijn
BEREIDING :
- Stoof de ui, look en chorizo in wat olie.
- Voeg de schelpjes toe en de witte wijn.
- Zet een deksel op de pot en laat koken tot de schelpjes opengaan.
- Kook ondertussen de pasta gaar.
- Giet af en meng met de schelpjes en chorizo.
- Serveer!