Vaak wordt pasta puttanesca klaargemaakt met tonijn uit blik die dan bij in de saus gaat. Wij doen het wat sjieker met gegrilde tonijnporties.
Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 25 minuten | Bereiding: 15 minuten

INGREDIËNTEN
- 4 tonijnporties
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje look, fijngehakt
- 2 bakjes kerstomaatjes
- Platte peterselie, fijngehakt
- Zwarte of groene olijven zonder pit, in schijfjes gesneden
- Ansjovisfilets op olie
- 2 à 3 el kappertjes of appelkappers
- Parmezaan
- Pasta naar keuze
BEREIDING
Stoof de ui en de look in ruim olijfolie. Voeg de ansjovis toe en laat wegsmelten. Nu mogen de olijven, kappertjes en kerstomaatjes erbij. Laat een paar minuten stoven. Kook ondertussen de pasta. Voeg samen met wat kookvocht bij de saus. Grill ondertussen de tonijn heel kort. Werk af met de peterselie en parmezaan en serveer!
Smakelijk !