Pasta Vongole is misschien wel een van de snelste gerechten die er bestaan met een beperkt aantal ingrediënten.
Dit gerecht is makkelijk klaar te maken, ideaal om samen met de kinderen te kokkerellen.
Je kan nu al wegdromen dat je dit eet op een zomers terrasje met een glas witte wijn…in alle gemoedsrust...
Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 20 minuten
INGREDIËNTEN
- Venusschelpen (vongole)
-
1 ui gesnipperd
- 1 rode chilipeper, zonder zaadjes gesnipperd
- 1 teentje look gesnipperd
- Een handvol gehakte platte peterselie
- Olijfolie
- Spaghetti of linguine
BEREIDING
Stoof de ui, look en chilipeper in ruim olijfolie. Spoel de venusschelpen en voeg ze toe aan de pan. Zet ze even onder deksel tot ze open gaan. Kook ondertussen de pasta. Laat uitlekken en meng onder de vongole. Werk af met de peterselie.
Smakelijk !
Hoi Walter
Laat je maar helemaal gaan :-).
Simpel en goed. Kan gepimpt worden naar believe maar een goed starterversie. Tkhs
Lekker eenvoudig gerecht. Heb gepimpt met gedroogde tomaten en mosselvlees