De cataplana is een echt Portugees gerecht genoemd naar de koperen pan waar het in geserveerd wordt. Willen we Ronaldo afstoppen deze zondag zullen we hier genoeg van moeten eten. Het is een rijkelijk gerecht voor op een mooie zomeravond, een exotischere neef van de Bouillabaise.
Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 45 minuten
INGREDIËNTEN
- 200 gram Mosselen
- 2 Barramundi filets
- 200 gram venusschelpjes
- 3 pijlinktvisjes in stukjes
- Garnalen met kop en schil
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1 rode paprika
- 3 tomaten
- Een halve chilipeper
- Gerookt paprikapoeder
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 400 gram krielaardappeltjes
- Verse kruiden, zoals tijm, rozemarijn, oregano
- Platte peterselie
- Laurier
- Halve liter witte wijn
BEREIDING
- Bak de barramundi in stukjes en de pijlinktvisjes aan in wat olijfolie. Haal ze uit de pan.
- Bak de gamba’s even kort en haal ze uit de pan.
- Stoof nu de ui, de look en de halve chilipeper aan in olijfolie. Voeg stukjes paprika en tomaat toe. Voeg het gerookt paprikapoeder toe met de tomatenpuree, bevochtig met witte wijn.
- Voeg de krielaardappelen toe en de verse kruiden. Laat garen onder deksel.
- Voeg de schelpjes, vis, inktvis en garnalen toe aan de cataplana met wat water en laat nog kort doorwarmen onder deksel.
- Serveer met brood!