Uw winkelmandje
GRATIS doosje garnaalkroketten van 19/05/2022 tem 29/05/2022 (bestellingen vanaf 60 euro)
Blog

Paasmenu: Risotto met dorade en groene asperges

Met Pasen is de lente al volop aan de gang. De asperges zijn op hun best. Dit veelzijdige product uit Belgische grond gaat fantastisch goed samen met vis. Daarom combineren we ze met dorade, een fijne vis met een goede culinaire reputatie. En wie lust er geen risotto: smeuïge rijstkorrels met volle smaak dankzij de kaas. Het ideale hoofdgerecht voor een paasmenu!

Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 20 min | Bereiding: 25 min

INGREDIËNTEN :

  • 4 dorade filets
  • 250 gram rijst
  • 800 ml bouillon (champignon of visbouillon)
  • 250 gram gemengde champignons
  • 100 gram geraspte parmezaan
  • 100 gram boter
  • 2 uien
  • 2 teentjes look 

BEREIDING:

  1. Stoof de ui en look in wat olijfolie.

  2. Voeg de rijst toe en laat even meebakken.

  3. Voeg alle hete bouillon toe en zet het deksel op de pot. Laat 15 minuten staan op middelmatig vuur.

  4. Snij de champignons in stukjes en bak ze bruin in boter in een andere pan. Doe het deksel van de pot en kijk of er nog genoeg vocht in de pot zit en of de rijst bijna gaar is. Voeg eventueel nog wat bouillon toe.

  5. Als de rijst bijna gaar is, mogen de champignons erbij, samen met de boter en de parmezaan. Roer goed door.

  6. Bak de vis nu in een aparte pan.

  7. Serveer de risotto met de vis.

Smakelijk !


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel