Uw winkelmandje
Blog

Risotto met Sint-Jacobsvruchten en bloedworst

De feestdagen zijn in aantocht ! Eigentijds menu: hoofdgerecht.
Voor het hoofdgerecht gaan we all the way: jacobsvruchten, vergeten groenten en bloedworst. Maak een risotto en werk hem af met gefrituurde pastinaak, lekkere paddestoelen van het seizoen, kort gekorste Jacobsvruchten, rul gebakken bloedworst en tuinkers. Er zal niemand met honger van tafel gaan!

Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 45 minuten | Bereiding: 40 minuten

                                                           

INGREDIËNTEN

  • Sint-Jacobsvruchten (een 3tal per man)
  • 1 liter bouillon (hier gebruiken we bouillon van champignons)
  • 1 bakje wilde paddestoelen, hou de grootste exemplaren apart
  • 250 gram risottorijst
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen look
  • 1 bloedworst
  • 1 pastinaak
  • tuinkers
  • 1 dl witte wijn
  • parmezaanse kaas
  • boter

BEREIDING

  1. Snij de paddenstoelen in stukjes en hou de grootste exemplaren apart. Bak de stukjes in boter en kruid met peper, zout en tijm.
  2. Ontvel de bloedworst, bak in een andere pan en plet de worst met een vork zodat je een soort crumble krijgt.
  3. Stoof de sjalotten, look, tijm en een klontje boter in wat olijfolie. Voeg de rijst toe en laat even meebakken. Blus met de witte wijn. Als de wijn is opgenomen, voeg dan lepel per lepen de bouillon toe.
  4. Voeg de gebakken stukjes paddenstoelen toe aan de risotto.
  5. Voeg parmezaanse kaas en boter toe aan de risotto.
  6. Bak ondertussen de Sint-Jacobsvruchten kort op hoog vuur aan beide kanten. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Snij de grootste exemplaren paddestoelen in schijven en bak deze apart. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de risotto met de crumble van bloedworst, een aantal St-Jacobsvruchten, paddenstoelen en tuinkers.
  9. Tip: Rasp dunne stukjes van 1 pastinaak en frituur deze. Gebruik deze ook mee voor de afwerking.

Ouder artikel Recenter artikel