Uw winkelmandje
Blog

Russische salade - EK voetbal recept

Tussen Rusland en België zijn er heel wat links terug te vinden. Zo kwam Peter De Grote hier in de lage landen om schepen te leren bouwen. In het midden van de 19e eeuw introduceerde de Belgische kok Lucien Olivier dan weer de ‘Salade Olivier’ in Rusland, later beter bekend als de Russische salade. Deze mengeling van aardappelen, mayonaise, ei, augurk en zilveruitjes is over heel de wereld bekend. In Spanje is het een razend populaire tapa. Aan deze versie voegen we gepocheerde garnalen toe.

Voorgerecht / bijgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 20 minuten  

gambasathome online bestellen recept russische salade

INGREDIËNTEN

  • 300 gram rauw gepelde garnalen maar hiervoor komen ook de andere gepelde garnalen in aanmerking
  • 250 gram gekookte aardappelen, liefst vastkokend
  • 200 Gram erwtjes
  • 200 gram wortelen, gekookt
  • 50 gram augurk, in stukjes
  • 50 gram zilvertuitjes, gehakt
  • 4 eetlepels mayonaise
  • Platte peterselie gehakt
  • Peper
  • Zout
  • Een halve liter groentenbouillon

BEREIDING

  1. Pocheer de garnalen in de groetenbouillon. Laat afkoelen.
  2. Meng met de gekookte aardappelen, erwtjes, wortelen, augurk, zilveruitjes, mayonaise, peterselie en peper en zout!
  3. Maak zelf een leuke presentatie of laat je inspireren door ons.
  4. Smakelijk!
Smakelijk !

0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel