Uw winkelmandje
Blog

Sardienen op de BBQ

Gemarineerde sardienen: Weinig werk, lekker eten.

Dit is een beetje een foute omschrijving als het over sardienen gaat. Het zou moeten zijn: relatief weinig werk, lekker eten.
Sardienen moet je natuurlijk proper maken: opensnijden, ingewanden eruit, schubben eraf… maar van dan af is het easy peasy: marineren in citroensap, look, olijfolie, platte peterselie, peper en zout.
Dan bakken op een loeihete bbq. En dan opeten… voila! Oh ja en wat brood dippen in de marinade van de sardienen… de zomer is er klaar voor!

Voorgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 30 min | Bereiding: 10 min

INGREDIËNTEN:

  • Sardienen
  • 4 teentjes look, fijngehakt

  • Olijfolie
  • Sap van 1 citroen,
  • Gehakte platte peterselie

 

BEREIDING:

  1. Maak de sardienen schoon. Ontschub ze en spoel ze af. Snij ze onderaan in en haal de ingewanden eruit. Spoel de binnenkant uit. Leg ze in een schaal met de rest van de ingrediënten en laat ze zo lang mogelijk in de ijskast liggen. Haal ze een half uurtje voor het bakken eruit.

  2. Stook de bbq goed heet en bak ze een paar minuten per kant. Serveer met brood en wat marinade!

Smakelijk!


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel