Uw winkelmandje
Blog

Scampi diabolique met zwarte pasta

De feestdagen zijn in aantocht ! No stress menu: Hoofdgerecht.
Scampi's met een lekkere saus mogen niet ontbreken op een feestmenu. De klassieke diaboliquesaus krijgt hier een upgrade met wat kreeftensoep en room. En om het helemaal af te maken serveren we het gerecht met zwarte pasta. Feestelijke kleuren voor een feestelijke maaltijd!!

Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 30 minuten

 

INGREDIËNTEN

  • 6 scampi per persoon
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 teentjes gesneden look
  • Currypoeder
  • Paprikapoeder
  • Chilipoeder
  • 1 dl ketchup
  • 2 dl room
  • 1 dl witte wijn
  • 1 half blik kreeftensoep
  • 4 tomaten in kleine stukjes gesneden
  • Basicilum
  • zwarte gekookte pasta

BEREIDING

  1. Stoof de ui en look in wat olijfolie. Voeg currypoeder en paprikapoeder toe en laat even meebakken.
  2. Blus nu af met witte wijn en ketchup. Voeg de kreeftensoep toe en meng.
  3. Bak ondertussen de scampi in wat olie in een andere pan. Voeg peper toe naar smaak.
  4. Voeg de room bij de saus, meng en laat koken. Voeg wat chilipoeder toe naar smaak.
  5. Snij de tomaat in kleine stukjes en voeg ze samen met de scampi toe aan de saus.
  6. Kook ondertussen de zwarte pasta.
  7. Leg wat pasta op een bord en doe de saus erover. Werk af met basilicum.

    Ouder artikel Recenter artikel