Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 40 minuten | Bereiding: 30 minuten
1 zak scampis
12 Maïstortilla’s
Maïsolie
1 eetlepel Rode curry pasta
1 theelepel kurkumapoeder
300 ml kokosmelk
2 eetlepels pindakaas
1 eetlepel suiker
2 eetlepels vissaus
Gesnipperde look
Gedroogde peterselie
Zout
Ajuinpoeder
Geraspte wortelen
1 komkommer, geschild en in schijfjes
100 gram, geroosterde cashewnoten, fijngehakt
Fijngehakte koriander
Thaise basilicum
Munt
4 groene chili’s, fijngesneden
Sap van 2 limoenen
Verwarm de currypasta en het kurkumapoeder in wat maïsolie. Voeg de kokosmelk toe en laat even koken. Voeg pindakaas en suiker toe en blijf 5 minuten roeren. Zet het vuur af en breng op smaak met vissaus en zout.
Gebruik ontdarmde garnalen of pel en ontdarm ze zelf. Marineer ze in wat olie, zout, ajuinpoeder, verse look en peterselie. Bak ze in de pan of op de gril.
Maak ondertussen een Thaïs slaatje: meng de wortelen, komkommer, noten, basilicum, munt, koriander en chilipepers met het limoensap. Kruid met peper en zout.
Verwarm de tortilla’s in een droge pan. Beleg de tortilla’s met de garnalen, de Thaïse sla en de pindasaus. Werk naar smaak nog wat af met limoensap. Smakelijk!!