Op warme dagen eten we gewoonlijk geen warme soep of zware roomsauzen. Warm weer vraagt lichte gerechten en koude schotels.
Gekookte garnalen zijn uiteraard het makkelijkst. Die moet je gewoon ontdooien. Onze party- en cocktailgarnalen, gekookte rivierkreeftjes en gekookte vanamei garnalen zijn daarom de ultieme convenience producten. Samen met een lekkere dip zijn ze de ideale opener voor je bbq of zomerse picknick : zie recept.
Met onze gekookte rivierkreeftjes gaan we richting garnalencocktail, maar dan noordelijker, een Scandinavisch geïnspireerd gerecht dat je lunch zal opvrolijken.
Snack/Lunch | 4 personen | Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 10 minuten
INGREDIËNTEN :
- 300 gram rivierkreeftjes
- 4 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels zure room
- Half bosje bieslook
- Een paar takjes platte peterselie
- 4 theelepels viseitjes (helaas niet voorradig, wij hadden voor dit recept nog een klein overschotje)
- Een paar sneden zuurdesem of donker brood
- Bosje dille
- 1 sjallot, fijngehakt
BEREIDING :
- Meng alles behalve de viseitjes en het brood voor de salade.
- Snij mooie dikke sneden van het brood en beleg het royaal met de rivierkreeftensla.
- Werk af met plukjes dille en viseitjes.
Smakelijk!