Uw winkelmandje
Blog

Siciliaanse gevulde inktvis met tomatensaus

Waan je op Sicilië met dit lekkere gerecht. Heel eenvoudig, maar boordevol smaak. Het warme weer zal je er voorlopig wel moeten bijdenken 😉 !

Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 30 minuten     

gambasathome online bestellen recept siciliaanse gevulde inktvis met tomatensaus

INGREDIËNTEN

  • 4 inktvis tubes
  • 300 gram broodkruim
  • 4 eetlepels kappertjes
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 teentje look
  • Verse basilicum
  • Verse platte peterselie
  • 100 gram geraspte pecorino of parmezaan

Voor de saus:

  • 800 gram passata
  • Een teentje look
  • 1 ui, gesnipperd
  • Basilicum
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 60 ml witte wijn

BEREIDING

  1. Maak eerst de saus. Stoof ui en look in wat olijfolie. Voeg de witte wijn toe. Voeg de chilipeper en tomatenpassata toe met wat basilicum. Kruid met peper en zout.
  2. Vul de inktvistubes met een mengeling van gehakte kruiden, broodkruim, kaas en gehakte kappertjes.
  3. Bak de inktvistubes in wat olijfolie en laat ze dan sudderen in de saus.
  4. Serveer met rijst of brood.

Smakelijk !


1 reactie


  • Tof basisrecept. Ik imp gewoonlijk met geroosterde pijnboompitten en balsamico in de saus. Door rode wijn te gebruiken, verdiept de smaak van de saus.

    Walter op

Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel