Bent u het najaar beu en op zoek naar een feestelijk gerechtje met een zomerse toets? Zoek niet verder! De pastis in deze saus katapulteert u recht terug in uw teensletsen aan de petanquebaan in het zuiden van Frankrijk. Het is een heel eenvoudig voorgerechtje, maar niettemin maakt het indruk op uw gasten.
Voorgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 20 minuten
INGREDIËNTEN
- 20 coquilles Peru
- Boter
- 8 eetlepels room
- Lente ui
- 50 ml pastis
BEREIDING
- Kruid de coquilles met peper en zout. Bak ze op een heet vuur in boter.
- Voeg de pastis toe en flambeer ze! Let wel op: doe dit NOOIT onder de damkap.
- Haal de coquilles uit de pan en hou ze warm.
- Voeg de room toe aan de pan en laat even indikken. Kruid met peper en zout.
- Serveer de coquilles met de saus en werk af met fijngesneden lente-ui.
- Serveer met een stukje brood.
Smakelijk !