Uw winkelmandje
Blog

Snelle lunch: Broodje Chipirones met chorizomayonaise

De eerste keer dat ik in Spanje een broodje met calamar romana op de kaart zag staan in een restaurant, was ik even van mijn melk. Waarom zou je gefrituurde inktvis tussen een broodje steken? Maar, eerlijk gezegd, het werkt. Vergeet dan natuurlijk geen lekker sausje dat jezelf gemaakt hebt. Om in de sfeer te blijven, kiezen we voor chorizomayonaise.

Lunch | 4 personen | Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 15 minuten  

gambasathome online bestellen recept broodje chipirones met chorizo

INGREDIËNTEN

  • Chipirones
  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel mosterd
  • 150 gram chorizo
  • azijn
  • 1,5 dl maïsolie
  • Gerookt paprikapoeder
  • Lookpoeder
  • 4 broodjes
  • limoensap

BEREIDING

  1. Bak de chorizo in ruim plantaardige olie. Haal de stukjes uit de olie en laat de olie afkoelen.
  2. Maak een klassieke mayonaise met de olie en doe er een beetje gerookt paprikapoeder en lookpoeder bij.
  3. Bak de chipirones in frituurolie en vul er het broodje mee.
  4. Werk af met de chorizomayonaise en eventueel een beetje limoensap!

Smakelijk !


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel