Uw winkelmandje
Blog

Snoekbaars met zuurkool en rösti

We associëren zuurkool vooral met veel vlees: choucroute garnie, hot dogs met zuurkool, maar in de Elzas, en in delen van Duitsland en Oostenrijk serveren ze zuurkool met vis, bij voorkeur een stevige vis zoals de snoekbaars. Serveer bij dit stevige gerecht een lekkere rösti en een goed glas witte wijn!

Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 25 minuten |  Bereiding: 30 minuten  

 

INGREDIËNTEN :

  • 4 snoekbaars filets
  • 1 blik zuurkool
  • 4 aardappelen
  • 1 dl witte wijn
  • 2.5dl room
  • 4 theelepels mosterd
  • 1 ui gesnipperd

BEREIDING :

  1. Rasp de aardappelen en maak er hoopjes van in een hete pan met wat boter.
  2. Zet het vuur lager en laat de rösti rustig bakken.
  3. Stoof een uitje in wat boter en voeg de zuurkool toe met de witte wijn. Laat het vocht wegkoken.
  4. Voeg room en mosterd toe en laat goed doorwarmen.
  5. Kruid de snoekbaarsfilets en bak ze gaar in wat olie.
  6. Serveer de zuurkool met rösti en snoekbaars.
Smakelijk !

0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel