Op vakantie storten we onszelf steevast op de meest exotische ingrediënten die we kunnen vinden. Maar eens we thuis zijn vergeten we veel van die producten vaak. Neem nu bijvoorbeeld octopus. In Spanje, Italië en Griekenland verschijnt dat bijna dagelijks op tafel. Terwijl je dit product ook bij ons makkelijk kan vinden. Bovendien is octopus heel veelzijdig. Deze keer gaan we voor een Aziatische twist op de octopus, een lekkere spicy zoet-zure soep! Smakelijk!
Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 60 minuten | Bereiding: 20 minuten
INGREDIËNTEN
- 1 octopus, gekookt en in stukjes
- 250 gram champignons in schijfjes
- 1 wortel, in stukjes
- 1 tak selder in stukjes
- 1 ui, gesnipperd
- 60 ml witte wijn
- 2 stengels citroengras
- 1 bosje koriander
- 5 limoenblaadjes
- 3 rode chilipepers, in schijfjes
- 3 stukken gember, gesnipperd
- 1,5 liter water
- Zout
- 1 tomaat in stukjes
- 2 à 3 eetlepels limoensap
- 2 à 3 eetlepels vissaus
- 1 theelepel suiker
- 1 bosje thais basilicum
BEREIDING
-
kook de octopus in voldoende water voor 45 minuten, snij daarna in stukjes.
-
Bak de wortel, selder en ui in de wok. Giet er de witte wijn bij. Voeg citroengras, limoenblad, gember en 2 chilipepers toe.
-
Voeg water toe en laat een half uur sudderen. Zeef de soep.
-
Bak de champignons in wat olie. Voeg de tomaat toe samen met de bouillon. Laat 10 minuten trekken.
-
Voeg de gekookte octopus toe en laat verwarmen.
-
Na 2 minuten kan je het limoensap, de vissaus, suiker en zout toevoegen.
-
Werk af met de chili, Thais basilicum en coriander.