Uw winkelmandje
Blog

Surf en turf : chorizoburger met scampi

Surf and turf is een combinatie van zeevruchten en vlees. Dit is van origine Amerikaans en is 'zware' kost dat zorgt voor een goedgevulde maag.

Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 30 minuten + 2u in de ijskast | Bereiding: 30 minuten  

 

INGREDIËNTEN :

  • 400g rauwe, gepelde garnalen
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 sneetjes kaas
  • 500g varkensgehakt
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 5 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel tijm
  • 1 eetlepel lookpoeder
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 3 eetlepels rode wijzazijn

BEREIDING :

  1. Doe alle kruiden voor de burger in een vijzel. Maak een mengeling.
  2. Meng dit met het gehakt en de rode wijnazijn.
  3. Vorm er 4 hamburgers van. Laat een tijdje in de koeling staan.
  4. Bak de chorizoburgers en de garnalen in aparte pannen.
  5. Leg de kaas op de hamburgers als ze bijna klaar zijn.
  6. Toast de hamburgerbroodjes.
  7. Leg het vlees op het broodje en lepel er dan een aantal garnalen op. Doe de burger dicht en geniet ervan.
Smakelijk !

0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel