Uw winkelmandje
GRATIS doosje garnaalkroketten van 19/05/2022 tem 29/05/2022 (bestellingen vanaf 60 euro)
Blog

Surf en turf : chorizoburger met scampi

Surf and turf is een combinatie van zeevruchten en vlees. Dit is van origine Amerikaans en is 'zware' kost dat zorgt voor een goedgevulde maag.

Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 30 minuten + 2u in de ijskast | Bereiding: 30 minuten  

 

INGREDIËNTEN :

  • 400g rauwe, gepelde garnalen
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 sneetjes kaas
  • 500g varkensgehakt
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 5 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel tijm
  • 1 eetlepel lookpoeder
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 3 eetlepels rode wijzazijn

BEREIDING :

  1. Doe alle kruiden voor de burger in een vijzel. Maak een mengeling.
  2. Meng dit met het gehakt en de rode wijnazijn.
  3. Vorm er 4 hamburgers van. Laat een tijdje in de koeling staan.
  4. Bak de chorizoburgers en de garnalen in aparte pannen.
  5. Leg de kaas op de hamburgers als ze bijna klaar zijn.
  6. Toast de hamburgerbroodjes.
  7. Leg het vlees op het broodje en lepel er dan een aantal garnalen op. Doe de burger dicht en geniet ervan.
Smakelijk !

2 reacties


  • Bedankt voor uw reactie Walter.
    Het gaat hier over een eenvoudigere versie van mexicaanse chorizo, die normaal gemaakt wordt met verschillende gedroogde chilipepersoorten, zoals ancho en chipotle en kruiden zoals komijn, mexicaanse oregano en soms kaneel. Omdat dat wel wat zoekwerk qua ingrediënten vraagt, hebben we hier voor een minder ingewikkelde versie gekozen. Mexicaanse chorizo is meestal vers, terwijl spaanse chorizo meestal gedroogd is. Maar er is natuurlijk nog meer verschil. We mengen het gehakt natuurlijk ook met meer dan een theelepel paprikapoeder. Er zitten namelijk 2 soorten paprika in, gewoon en gerookt, look, rode wijnazijn, peper, komijn, chilipoeder, oregano en tequila. Vandaar de naam chorizoburger.
    Het gambasathome-team

    Gambasathome op

  • Wat maakt dit een “chorizoburger”; zie geen chorizo in de ingrediënten en een tl paprikapoeder maakt nog geen chorizo hoor!

    walter op

Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel