Uw winkelmandje
Blog

Surf en Turf : Steak met scampi in roomsaus

Surf en turf is een combinatie van zeevruchten en vlees, het beste van twee werelden dus.

Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 30 minuten  

 

INGREDIËNTEN :

  • 400g gepelde garnalen
  • 4 steaks
  • 3 eetlepels boter
  • 4 teentjes look, geplet
  • 60 ml witte wijn
  • 180 ml room
  • 60 gram parmezaanse kaas
  • Verse peterselie, gehakt
  • 1 ui, gesnipperd

BEREIDING :

  1. Kruid de steaks met peper en zout en bak ze volgens de gewenste bakwijze. Haal ze uit de pan en hou ze warm.
  2. Smelt 2 eetlepels boter in dezelfde pan. Bak hier de garnalen in. Hou ze apart.
  3. Stoof nu de ui en de look in een eetlepel boter. Voeg de witte wijn toen en laat tot de  helft inkoken. Voeg de room toe en de parmezaanse kaas. Kruid en voeg de garnalen toe.
  4. Serveer met de steak en werk af met peterselie.
Smakelijk !

0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel