Surf en turf is een combinatie van zeevruchten en vlees, het beste van twee werelden dus.
In Mexico eten ze ook chorizo, maar daar is het een verse worst die je moet bakken. Je kan het zelf maken, maar meestal (zeker tijdens het bbq seizoen) vind je het ook bij ons in de supermarkt.
Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 30 minuten + 1u in ijskast | Bereiding: 30 minuten
INGREDIËNTEN :
- 500 gram gepelde garnalen
- 12 taco’s
Voor de mexicaanse chorizo
- 500 gram varkensgehakt
- 50 ml ciderazijn
- 1 eetlepel chilipoeder
- 1 eetlepel gerookt chilipoeder
- 1 theelepel komijn
- 1 teentje look, fijngehakt
- zout
- 1 halve theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 2 kruidnagels, verpulverd
- ¼ theelepel peper
- 1 blik tomatillo’s of groene tomaten (bij de Aziatische winkel)
- 1 ui
- 1 groene chilipeper
- 4 tenen knoflook
- 1 avocado
- Handje korianderblaadjes
- 2 eetlepels citroensap
BEREIDING :
- Meng voor de chorizo alle ingrediënten tot een vast geheel. Zet een uurtje in de ijskast voor gebruik.
- Maak vlak voor het bakken van het vlees de groene salsa klaar. Mix de ingrediënten in een blender. Zet koud.
- Bak de gehaktmengeling in olijfolie.
- Bak de garnalen in een aparte pan.
- Als het klaar is voeg je de 2 samen.
- Verwarm de /taco'stortilla’s en beleg royaal met de garnaal/gehaktvulling.
- Werk af met de groene salsa en eventueel met nog een blaadje koriander.