Taco met kleine octopusjes en bakchorizo is een ideaal hapje voor een feestje. De vulling en de salsa maak je op voorhand en de taco’s verwarm je à la minute. In dit gerecht gebruiken we bakchorizo, dat zijn verse worstjes met een pittig kruidenmengsel. Ze worden veel gebruikt in Mexico, maar de laatste jaren vind je ze ook bij ons. Als ze je niet vindt, kan je altijd varkensgehakt kruiden met chili poeder, gerookt paprika poeder, oregan, kruidnagel, oregano, kaneel, look, komijn en azijn. Dit gerechtje is ook een perfect voorbeeld van surf en turf, een combinatie van vlees en zeevruchten. Uiteraard kan je de octopusjes ook vervangen door scampi’s.
Voorgerecht-Hapje | 4 personen | Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 20 minuten

INGREDIËNTEN
- 800 gram kleine octopusjes
- 4 verse chorizo worsten om te bakken
- Groene salsa (verkrijgbaar bij de supermarkt: of je maakt doet de inhoud van een blik groene tomaten in de blender met 1 avocado, een bosje koriander en het sap van 4 limoenen, peper en zout)
- Een 10-tal kerstomaatjes
BEREIDING
Ontvel de bakchorizo en snij in stukken. Bak in olijfolie of boter, als het vlees gaar is, voeg je de kleine octopusjes toe. Laat 2 minuten meebakken. Voeg de kerstomaatjes toe en laat meebakken tot ze zacht zijn. Verwarm de tortilla in een andere pan. Beleg de tortilla met het vlees/octopus mengsel en werk af met de groene salsa.
Smakelijk !