Uw winkelmandje
Blog

Tajine met chermoula , garnalen en kabeljauw

Niks zo fijn als op vakantie een dampende tajine op je bord vol met exotische smaken en geuren. Uiteraard kan je deze slowfood klassieker ook thuis maken in zo’n tajine die je van één van je reizen mee bracht of gewoon in een ouderwetse pot met deksel.
Harissa, munt, koriander, gember en look zorgen voor de Noord-Afrikaanse sfeer.

En achteraf geniet je van een lekkere muntthee.

Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 45 minuten     

 

 

INGREDIËNTEN

BEREIDING

  1. Plet de look, snij de gember fijn en doe samen in een vijzel.
  2. Voeg wat zout toe en maak er een pasta van.
  3. Meng dit met een theelepel harissa, de fijngesneden munt, peterselie, koriander, komijnpoeder en gerookt paprikapoeder. Voeg wat water toe. Dit is de chermoula.
  4. Maak de inktvisjes schoon, verwijder het vel langs beide kanten.
  5. Doe de garnalen, de inktvisjes en de vis samen met de chermoula in de tajine. Laat minstens een half uurtje sudderen met het deksel erop.
  6. Serveer met couscous.

Smakelijk !


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel