Uw winkelmandje
Blog

Takoyaki

Voorgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 20 minuten                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

TAKOYAKI

INGREDIËNTEN

  • 250 g bloem
  • bakpoeder
  • zout
  • 3350 ml dashibouillon
  • 2 eieren
  • sojasaus
  • olie
  • octopus tentakels in stukjes gesneden
  • lente-ui
  • gebakken uitjes
  • gepekelde gember
  • mayonaise
  • zeewierpoeder
  • bonito-vlokken
  • okonomiyaki saus

 

BEREIDING

  1. Meng de bloem met zout, bakpoeder en eieren. Voeg een scheutje sojasaus toe en de dashibouillon. Doe het deeg in een spuitflesje.
  2. Verhit de takoyaki of poffertjespan. Wrijf ze in met wat olie en vul de gaatjes met het mengsel.
  3. Leg in elk gaatje wat octopus, gebakken ui, lente-ui en gepekelde gember.
  4. Vanaf dat het deeg vaster wordt, kan je beginnen draaien. Het is de bedoeling dat het mooie ronde balletjes worden.
  5. Als ze klaar zijn bestrijk je ze met wat okonomiyaki saus, mayonaise, zeewier en bonito schilfers.

 

 Gekookte octopus tentakels - aanbod

Ouder artikel Recenter artikel