Voorgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 20 minuten
TAKOYAKI
INGREDIËNTEN
- 250 g bloem
- bakpoeder
- zout
- 3350 ml dashibouillon
- 2 eieren
- sojasaus
- olie
- octopus tentakels in stukjes gesneden
- lente-ui
- gebakken uitjes
- gepekelde gember
- mayonaise
- zeewierpoeder
- bonito-vlokken
- okonomiyaki saus
BEREIDING
- Meng de bloem met zout, bakpoeder en eieren. Voeg een scheutje sojasaus toe en de dashibouillon. Doe het deeg in een spuitflesje.
- Verhit de takoyaki of poffertjespan. Wrijf ze in met wat olie en vul de gaatjes met het mengsel.
- Leg in elk gaatje wat octopus, gebakken ui, lente-ui en gepekelde gember.
- Vanaf dat het deeg vaster wordt, kan je beginnen draaien. Het is de bedoeling dat het mooie ronde balletjes worden.
- Als ze klaar zijn bestrijk je ze met wat okonomiyaki saus, mayonaise, zeewier en bonito schilfers.