Deze tartaar is heel fris en feestelijk. Lekkere zeebaars met frisse kruiden en zurige groene appel. We werken het gerecht af met het vel van de vis, dus is het een no waste gerecht.
Voorgerecht | 2 personen | Voorbereiding: 20 min + 20 drogen van zeebaarsvel | Bereiding: 15 min
|
INGREDIËNTEN :
- 4 zeebaarsfilets met vel
- 1 granny smith appel, geschild en kleine blokjes gesneden
- 1/2 komkommer, geschild en kleine blokjes gesneden
- Sap en zeste van 1 limoen
- Bieslook, fijngehakt
- Dille, fijngehakt
BEREIDING:
-
Haal het vel van de zeebaarsfilets.
-
Laat het vel 20 minuten drogen in een oven van 150 graden.
-
Snij de zeebaars in kleine stukjes.
-
Meng met limoensap, kruiden, appel en komkommer. Zet nog even koud.
-
Doe de tartaar in een ring op een bord en werk af met het gedroogde vel en wat kruiden.