Uw winkelmandje
Blog

Terrine van octopus

8 oktober is wereld octopus dag.
Je kan een octopus knutselen, gaan bekijken in de zoo, of er een topgerecht van maken! Wij kiezen voor een terrine van octopus omdat deze veel gelatine bevat.
 

Voorgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 1 uur en 1 nacht | Bereiding: 15 minuten     

gambasathome online bestellen octopus recept terrine van octopus

INGREDIËNTEN

  • 1 octopus
  • Citroensap
  • Olijfolie
  • Peper, zout
  • Parmezaan
  • Rucola
  • Kappertjes

BEREIDING

  1. Kook de octopus 45 minuten tot een uur, tot hij gaar is

  2. Snij de bek van de octopus en gooi weg.

  3. Snij de tentakels en de rest van de octopus in stukken.

  4. Leg plasticfolie in een schaal en begin de tentakels en stukken octopus zo dicht mogelijk op elkaar te leggen.

  5. Dek af met folie en plaats onder een gewicht (vijzel of blikken tomaat of bonen) een nacht in de ijskast. Maak de vinaigrette met citroensap, olijfolie, peper en zout naar smaak. Haal de terrine uit de schaal en snij in schijfjes. Leg ze op een bord en werk af met kappertjes, olijfolie, rucola en Parmezaan.

Een origineel voorgerechtje ! Laat het smaken !

0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel