Uw winkelmandje
GRATIS doosje garnaalkroketten van 19/05/2022 tem 29/05/2022 (bestellingen vanaf 60 euro)
Blog

Thaïse groene curry met garnalen

Deze Thaïse curry is een verkwikkende maaltijd. Je maakt hem zo spicy als je zelf wilt. Eventueel kan je de garnalen ook vervangen door stukjes vis of zelfs inktvis. Het is bovendien een heel eenvoudig recept dat snel klaar is en met wat rijst wordt het de perfecte maaltijd. 

Hoofdgerecht | 4 personen 

INGREDIËNTEN :

  • 1 zak tijgergarnalen easy peel garnalen 
  • arachideolie
  • 2 grote uien, fijngesneden
  • 200 gr. sluimerwten
  • 2 eetlepels fijngehakte gember
  • 5 dl kokosmelk
  • 2 eetlepels groene currypasta
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels limoensap
  • 4 eetlepels fijngehakte knoflook
  • 2 verse chilipepers, ontdaan van zaadlijsten en zaadjes
  • 8 limoenblaadjes
  • 4 eetlepels fijngehakte Thaïse basilicum

BEREIDING:

  1. Verwarm de olie in de hete wok. Voeg de ui, look en gember toe en bak tot de ui zachter wordt.
  2. Nu mag je de rest toevoegen, behalve de garnalen en de basilicum.
  3. Laat een 5-tal minuutjes sudderen en voeg dan de garnalen toe.
  4. Als de garnalen gaar zijn, neem je de pan van het vuur en mag je het afwerken met de basilicum.
  5. Serveer met een jasmijn-of basmatirijst.

Smakelijk !


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel