Zon. Zomer. Het moet niet altijd BBQ zijn, een frisse salade is ook altijd lekker.
Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 10 min | Bereiding: 15 min
INGREDIËNTEN:
- 1 zakje Inktvistapas
-
2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels bruine suiker
- 1 theelepel mirin
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel geroosterde chili pasta (optioneel)
- 1 teentje look, gesnipperd
- Zeste en sap van 1 limoen
- 2 eetlepels geraspte gember
- Koriander
- 1 ananas in blokjes
- 1 komkommer in schijfjes
- Munt
- Lente-ui, in stukjes
BEREIDING:
-
Maak eerst de vinaigrette. Meng olie, vissaus, bruine suiker, mirin, sesamolie, chili pasta, look, zeste en sap van 1 limoen, gember en koriander.
-
Leg de komkommer, ananas en inktvis op een bord.
-
Werk af met koriander, munt, lente-ui en vinaigrette.