Uw winkelmandje
Blog

Tomatenrisotto met roodbaars

Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 30 minuten                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

 

INGREDIËNTEN

Roodbaars filet
2 sjalotten, fijngesneden
2 teentjes look, gehakt
1 liter visbouillon
1 scheutje vermouth of witte wijn
Halfgedroogde tomaatjes
1 eetlepel tomatenpuree
Olijfolie
Boter
Parmezaan
1 Venkel + venkelgroen, in fijne plakjes

 

BEREIDING

1. Snij de venkel in dunne plakjes en zet ze onder in wat water. Laat dit in de ijskast staan tot aan de afwerking van het gerecht.
2. Stoof de ui en look in de olijfolie. Voeg na een tijdje de rijst toe. Overgiet met een scheutje wijn of vermouth en roer er de eetlepel tomatenpuree onder.
3. Als het vocht opgenomen is, kan je een eerste pollepel bouillon toevoegen. Telkens het vocht opgenomen is door de rijst, mag je nieuwe bouillon toevoegen. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
4. Als de rijst bijna gaar is, kan je de halfgedroogde tomaatjes onder de risotto mengen. Roer er nu de parmezaan onder en de boter.
5. Bak de visfilets met wat peper en zout. Schep een flinke portie risotto op het bord. Leg er de vis op en werk af met de venkelplakjes en venkelgroen. 

 

Roodbaarsfilets - aanbod

Ouder artikel Recenter artikel