Bloedappelsienen zijn verschrikkelijk lekker. Helaas kan je ze heel beperkt krijgen bij ons. In februari en maart proberen we er daarom van te profiteren. Je kan ze gebruiken voor cocktails, maar uiteraard ook in de keuken. Het zurige past perfect bij de romige, zachte sint-jakobsvruchten en laat hun smaak nog beter uitkomen.
Hapje | 2 personen | Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 10 minuten
INGREDIËNTEN
- 8 Sint-Jacobsvruchtjes
- 5 bloedappelsienen
- 50 ml witte wijn
- 2 schijfjes gember
- Zout
- Witte peper
- 200g koude boter in blokjes
BEREIDING
Laat het sap van de bloedappelsienen, de witte wijn en de gember in een klein pannetje inkoken tot het stroperig is. Haal de pan van het vuur en voeg onder constant roeren de boter toe. Werk af met peper en zout.
Bak de coquilles in wat olie en serveer met de saus.
Smakelijk !