Doorheen heel de Verenigde staten kan je Clam chowder bestellen. Het is een maaltijdsoep, op basis van room en venusschelpen. Wel zijn er doorheen de VS regionale verschillen. Aan de oostkust wordt het met maïs gemaakt. De versie uit San Francisco wordt steevast geserveerd in een uitgehold zuurdesem brood. Een hartverwarmende soep, ideaal om met je geliefde van te genieten op Valentijn!
Hoofdgerecht | 2 personen | Voorbereiding: 40 minuten | Bereiding: 30 minuten
INGREDIËNTEN
-
500 ml visbouillon
-
2-3 plakjes spek, in blokjes gesneden
-
1 ui, in blokjes gesneden
-
3 middelgrote vastkokende aardappelen (ongeveer 1 pond), geschild, en in blokjes gesneden in 1 inch blokjes
-
500 ml room
-
2 preistronken
- 50 ml sherry
- 2 eetlepels all purpose bloem
- 1 theelepel gehakte verse tijmblaadjes (1/2 theelepel gedroogd)
- 1 laurierblad
- 1/2-1 theelepel zout
- Zwarte peper, naar smaak
- Worcestershire saus, naar smaak
- tabasco, naar smaak
- 2 zuurdesembroodkommen
BEREIDING
Bak het spek in. Voeg wat olie toe, met de ui en prei. Laat even bakken. Voeg nu de bloem toe. Giet de bouillon in de pan en meng goed. Laat het opnieuw aan de kook komen.
Voeg tijm en laurier toe. Voeg de aardappelen toe en laat 20 minuten sudderen. Stoof ondertussen de venusmosselen in wat olie en witte wijn in een ander pan.
Zodra de aardappelen klaar zijn mag je de room toevoegen met de venusmosselen. Breng op smaak met cherry, Worcester saus en tabasco. Hol het zuurdesembrood uit en schep de soep erin.
Zodra de aardappelen volledig gaar zijn, combineer met room en clam mengsel.
Werk af met gehakte peterselie.
Smakelijk !