Uw winkelmandje
Blog

VISBALLETJES MET TARTAAR

Zin in een originele snack met zelfgemaakte tartaarsaus?

Voorgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 45 minuten | Bereiding: 30 minuten 

gambas at home online bestellen visballetjes met tartaar

INGREDIËNTEN

Voor de balletjes:

  • 900 gram Kabeljauw
  • Paneermeel
  • 1 ei
  • Bloem
  • Fijne kruiden zoals peterselie, koriander, bieslook

Voor de tartaar: 

  • Mayonaise
  • 1 hard gekookt ei
  • Peterselie
  • Dragon
  • bieslook
  • Ui
  • Dille
  • Kappertjes
  • augurkjes

BEREIDING

Pocheer de kabeljauw in visbouillon. Laat hem wat afkoelen. Prak de filets met een vork samen met gesnipperde ui en de groene kruiden. Zet 3 kommetjes klaar: eentje met bloem, eentje met losgeklopt eiwit en eentje met paneermeel of panko. Rol balletjes van het mengsel en haal ze achtereenvolgens door de bloem, het eiwit en de panko. Bak ze in ruim olie tot ze mooi goudbruin zijn!

Tartaar: meng de mayonaise met fijngehakte peterselie, dragon en bieslook. Prak het hard gekookte ei door de mayonaise en voeg fijngesnipperde ui toe. Voeg nu naar smaak fijngesneden kappertjes en augurkjes toe. Kruid met peper en zout!

Smakelijk!


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel