Iedereen is gek op ambachtelijk uitziende gehaktballen met tomatensaus en pasta of rijst. Maar ook met vis kan je dit gerecht maken. En balletjes rollen vindt iedereen wel fijn!
Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 40 minuten | Bereiding: 20 minuten
INGREDIËNTEN
- 800 gr kabeljauw
- 400 ml visbouillon
- 2 el fijngehakte peterselie
- 2 el fijngehakte bieslook
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 ei
- 80 gr paneermeel
- Bloem
- arachideolie
- peper en zout
Tomatensaus
- 1 ui
- 1 teentje look
- Olijfolie
- Tomaten in blik
- Oregano
- Basilicum
BEREIDING
Stoof voor de tomatensaus een ui en een teentje look in wat olijfolie. Voeg de tomaten, oregano en basilicum toe en laat een kwartiertje sudderen. Kruid met peper en zout.
Pocheer de kabeljauw in visbouillon. Laat hem wat afkoelen. Prak de filets met een vork samen met gesnipperde ui, look en de groene kruiden. Zet 3 kommetjes klaar: eentje met bloem, eentje met losgeklopt eiwit en eentje met paneermeel. Rol balletjes van het mengsel en haal ze achtereenvolgens door de bloem en het eiwit. Bak ze in ruim olie tot ze mooi goudbruin zijn!
Voeg saus en balletjes bij elkaar, desnoods stukje stokbrood en smullen maar!
Smakelijk !