Uw winkelmandje
Blog

Viskoekjes met tomatensalsa

Een heerlijk receptje, makkelijk te bereiden en budgetvriendelijk. Viskoekjes vind je zowel terug in de Zuid-Amerikaanse keuken als in het Verre Oosten. Dit gerecht is een Mexicaanse variant.

Voorgerecht | 8 personen | Voorbereiding: 25 minuten | Bereiding: 30 minuten  

gambasathome online bestellen recept viskoekjes van tilapia met tomatensalsa

INGREDIËNTEN :

  • 1 zak tilapia filets
  • 1 ei, peper en zout, olijfolie
  • 5 el. Bloem, panko
  • 1.5 liter melk
  • Limoensap
  • Tijm, peterselie en laurier
  • 2 teentjes knoflook
  • ¼ tl. chilivlokken
  • 700 g aardappelen
Voor de tomatensalsa
  • 6 tomaten, gepeld, in blokjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 rode chilipeper
  • platte peterselie
  • Limoensap

BEREIDING :

  1. Kook de aardappelen 15 min. in melk met look, peterselie, tijm en laurier.
  2. Voeg dan de in stukken gesneden vis toe. Kook nog 10 min. en giet af. Plet de vis met de aardappelen en een beetje limoensap. Kruid af met peper, zout en chilivlokken. Laat afkoelen.
  3. Maak balletjes van het mengsel en doop ze achtereenvolgens in bloem, ei en panko. Maak er hamburgertjes van en laat nog even opstijven in de koelkast.
  4. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de salsa en kruid naar smaak met peper en zout.
  5. Verhit de olie in een pan en bak de koekjes tot ze mooi bruin zijn
Smakelijk !

0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel