Een heerlijk receptje, makkelijk te bereiden en budgetvriendelijk. Viskoekjes vind je zowel terug in de Zuid-Amerikaanse keuken als in het Verre Oosten. Dit gerecht is een Mexicaanse variant.
Voorgerecht | 8 personen | Voorbereiding: 25 minuten | Bereiding: 30 minuten
INGREDIËNTEN :
- 1 zak tilapia filets
- 1 ei, peper en zout, olijfolie
- 5 el. Bloem, panko
- 1.5 liter melk
- Limoensap
- Tijm, peterselie en laurier
- 2 teentjes knoflook
- ¼ tl. chilivlokken
- 700 g aardappelen
- 6 tomaten, gepeld, in blokjes
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 1 rode chilipeper
- platte peterselie
- Limoensap
BEREIDING :
- Kook de aardappelen 15 min. in melk met look, peterselie, tijm en laurier.
- Voeg dan de in stukken gesneden vis toe. Kook nog 10 min. en giet af. Plet de vis met de aardappelen en een beetje limoensap. Kruid af met peper, zout en chilivlokken. Laat afkoelen.
- Maak balletjes van het mengsel en doop ze achtereenvolgens in bloem, ei en panko. Maak er hamburgertjes van en laat nog even opstijven in de koelkast.
- Meng ondertussen alle ingrediënten voor de salsa en kruid naar smaak met peper en zout.
- Verhit de olie in een pan en bak de koekjes tot ze mooi bruin zijn