Nu de winter eindelijk in het land is, is het tijd voor de dikke winterse schotels waar je warm genoeg van wordt. Voor dit seizoen is het comfortfood uitgevonden en een vispannetje met puree staat bovenaan de comfortfoodlijst! Haal de kerstverlichting terug boven, kruip samen onder een deken en kijk netflix, met op je schoot een heet bord met een vispannetje met Sint-Jacobsvruchten, zalm, mosselen, ...… En geniet ervan zolang de winter duurt!
Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 35 minuten
INGREDIËNTEN
Voor de groenten:
- 2 Preistronken
- 1 bakje Champignons
- eetlepel boter
- Peper en zout
Voor de puree:
- 1 kg Aardappelen
- Room
- 2 eetlepels boter
- Peper en zout
Voor de saus:
- 200 ml visfumet
- 200 ml kreeftenfumet
- 2 dl room
- 1 eetlepel boter
- 1,5 eetlepels bloem
- peper en zout
- Gemalen kaas
BEREIDING
- Schil 1 kg aardappelen, kook ze gaar. Doe ze in de roerzeef en maak ze fijn. Maak ze smeuïig met boter en room. Doe in een spuitzak.
- Stoof prei en champignons in wat boter tot ze gaar zijn.
- Maak een roux met de boter en bloem. Voeg visfumet en kreeftenfumet toe en laat inkoken. Werk af met room en laat nog even inkoken. Kruid met peper en zout.
- Beleg een ovenschotel met de prei en champignons. Leg hier de Sint-Jacobsvruchten, zalm, tongscharrolletjes en mosselvlees op.
- Spuit de puree aan de randen van de ovenschotel. Lepel de saus over de vis en bestrooi met nog wat gemalen kaas.
- Zet 35 minuten in de oven op 180 graden. Zet nog even onder de gril en serveer!