Uw winkelmandje
Blog

Vispannetje met wokmix en mosseltjes

De zomer is nog niet voorbij, maar het dikke witte sauzen-seizoen staat weer voor de deur. Een van de toppers in deze categorie is uiteraard het vispannetje. Combineer onze MSC wokmix met mosseltjes of garnaaltjes om het ideale comfortfood te maken. Voor de extra smeuïgheid en om het einde van de zomer beter aan te kunnen hebben we nog oude kaas toegevoegd. Smakelijk!

Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 25 minuten | Bereiding: 45 minuten  

gambasathome online bestellen recept vispannetje met wokmix en mosseltjes

INGREDIËNTEN :

  • 300 gram mosselvlees
  • Zakje wokmix
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 stronkjes prei, gesnipperd
  • 3 wortels, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 dl witte wijn
  • 3 eetlepels bloem
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels mosterd
  • 500 ml melk
  • 500 ml visbouillon
  • 100 gram oud brugge
  • Bladerdeeg
  • 1 eidooier

BEREIDING :

  1. Stoof de ui, prei en wortelen aan, voeg wat witte wijn toe en laat verdampen.
  2. Voeg dit toe aan de ontdooide visstukjes.
  3. Maak een roux met een stukje boter en 3 eetlepels bloem. Voeg 2 eetlepels mosterd, 500 ml melk en 500 ml visbouillon toe. Laat al roerend indikken.
  4. Kruid met peper en zout.
  5. Haal de saus van het vuur en roer er 100 gram Oud Brugge kaas onder.
  6. Voeg de saus bij de vis en groenten in een ovenschotel.
  7. Steek met een vormpje allemaal kleine cirkeltjes uit bladerdeeg. Leg ze dakpansgewijs op de schotel.
  8. Strijk in met losgeklopte eidooier en plaats een half uurtje in een voorverwarmde oven van 180 °C.

Smakelijk!


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel