Uw winkelmandje
Blog

Vissoep met schelpjes en chorizo

Een dampende kop soep kan in dit winterse seizoen een troost zijn. Soep is makkelijk te maken en ideaal om op voorraad te hebben in je vriezer of ijskast.
Geen tijd voor een uitgebreid menu tijdens een drukke werkdag? Dan is een lekkere soep een prima alternatief, boordevol vitamientjes.

Een minder klassieke vissoep, maar daarom niet minder lekker.

Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 30 minuten     

INGREDIËNTEN

  • 400g schelpjes (maar je kan hiervoor ook Gekookte venusschelpen of Chileense mosselen gebruiken)
  • 4 stukken schelvis
  • 2 steeltjes selder, in stukjes
  • een stukje knolselder, in schijfjes
  • 2 uiten, gesnipperd
  • 1 teentje look, gesnipperd
  • 200g chorizo, in stukjes
  • 800ml visbouillon
  • 300ml kipbouillon
  • Olie
  • 2 aardappelen, geschild en in stukjes
  • 200g room

BEREIDING

  1. Bak eerst de chorizo in wat olie. Haal uit de pan en stoof de ui, look, selder, knolselder en aardappelen in olie.
  2. Voeg kippenbouillon en visbouillon toe en laat 20 minuten koken. Mix en kruid met peper.
  3. Stoof de schelpjes in een pan. Giet het vocht bij de soep.
  4. Pocheer de vis in de soep.
  5. Werk af met de chorizo, de vis en de schelpjes! Serveer met een stukje brood.   

Smakelijk!


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel