Uw winkelmandje
Blog

Vlaamse asperges met Thaise touch

Iedereen kijkt eind april begin mei uit naar de komst van de asperges. Asperges zijn veelzijdig in gebruik en vooral heel lekker. Dit gerecht is een twist op de klassieker Asperges à la Flamande.

Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 20 minuten 

gambasathome online bestellen asperges met thaise touch

INGREDIËNTEN

  • 15 Asperges
  • Gepelde scampis
  • 4 eieren
  • 2 chili pepers
  • Sojasaus
  • Oestersaus
  • Koriander
  • Ongezouten pindanootjes
  • Maïsolie
  • Limoensap
  • Zout en peper
  • Look
  • Water

BEREIDING

Schil en kook de asperges een 5-tal minuutjes. Hou ze apart en snij ze in stukken. Verhit een wok, doe er dan maïsolie in (2cm) en laat heel heet worden. Breek en bak de eieren een voor een in de wok. Doe er regelmatig wat van de olie erover met een lepel. Laat ze daarna uitlekken. Verhit de wok opnieuw en bak de fijngesneden chili en look. Voeg de garnalen toe en de aspergestukjes. Voeg oestersaus en sojasaus toe en een beetje water. Werk af met koriander, peper en zout en limoensap naar smaak en fijngehakte pindanootjes.

Smakelijk !


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel