Uw winkelmandje
Blog

Zalmspies met teriyaki saus bereiding

Hoofdgerecht | 2 personen | Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 10 minuten                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

 

INGREDIËNTEN

Zalmbrochettes
Stukje gember
1 rode chili peper
2 teentjes look
1 limoen
Arachide olie
1 el honing
1 dl Ketjap Manis (zoete sojasaus)
2 el donkere sojasaus
2 dl rundsbouillon

BEREIDING

1. Schil de gember en snij heel fijn. Haal de zaadjes en zaadlijsten uit de chilipeper en snij in kleine stukjes. Pel de look en hak fijn. Haal de zeste van de limoen.
2. Doe de gember, look, chili en limoenzeste in een vijzel en maak een pasta. Bak de pasta op een laag vuur in wat olie. Voeg honing, ketjap en sojasaus toe.
3. Voeg dan de bouillon toe en laat de saus inkoken tot ze stroperig is. Giet de saus door een vergiet en laat afkoelen.
4. Bestrijk de brochettes met de teriyaki saus en grill ze tot ze gaar zijn.
5. Serveer met een frisse noedelsalade.

 

 

Zalmbrochet - aanbod

 

Ouder artikel Recenter artikel