Uw winkelmandje
Blog

Zeebaars in bananenblad

In vele tropische vakantiebestemmingen zoals Mexico, de Caraïben of Thailand wordt er af en toe gekookt in een bananenblad. Dit vind je uiteraard niet zomaar in de supermarkt.

Omdat we het vandaag over een Thaïse boeg gooien, moet je op zoek naar de dichtstbijzijnde Aziatische supermarkt. Snuif er de sfeer op, neem alle exotische indrukken in je op en vraag naar bananenblad. Koop hier ook je currypasta en kokosmelk, keuze genoeg!

En je gasten zullen blij zijn dat ze zulke mooie pakketjes mogen openmaken vol lekkers!

Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 20 minuten     

gambasathome online bestellen zeebaars in bananenblad recept

INGREDIËNTEN

  • 4 Zeebaarsfilets
  • 1 teen look, fijngehakt
  • 2 cm Gember fijngehakt
  • 3 theelepels Currypasta
  • 1 Chilipeper, fijngehakt
  • 200 ml Kokosmelk
  • Limoen in schijfjes
  • Bananenblad

BEREIDING

  1. Bak de look, gember en chilipeper in maïsolie. Voeg de currypaste toe.
  2. Als de olie eruit komt mag je de kokosmelk toevoegen. Laat indikken op een laag vuur.
  3. Neem een bananenblad en smeer het in met wat van de curry.
  4. Leg er de visfilet op en smeer opnieuw in met wat curry.
  5. Leg er de limoen op en top af met een tweede filet.
  6. Vouw het bananenblad toe en maak dicht met tandenstokers.
  7. Zet 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  8. Haal de pakketjes uit de oven, maak ze open.
  9. Serveertip: serveer met rijst en gewokte paksoi en shiitake.
Heerlijk !

0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel