De eerste keer dat ik in Spanje een broodje met calamar romana op de kaart zag staan in een restaurant, was ik even van mijn melk. Waarom zou je gefrituurde inktvis tussen een broodje steken? Maar, eerlijk gezegd, het werkt. Vergeet dan natuurlijk geen lekker sausje dat jezelf gemaakt hebt. Om in de sfeer te blijven, kiezen we voor chorizomayonaise.
BBQ Voorgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 15 minuten
INGREDIËNTEN
- 12 zoetwatergarnalen (kan natuurlijk ook met een kleinere maat)
- Koriander
- Gebakken uitjes
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 1 rode peper, fijngesnipperd
- 1 stengel citroengras, fijngesnipperd
- 8 el pindakaas
- 250 ml kokosmelk
- 1 el basterdsuiker
- 1 kl plantaardige olie
BEREIDING
- Stoof de sjalot, rode peper en citroengras in wat olie. Voeg pindakaas, kokosmelk en suiker toe en laat even indikken.
- Bak de garnalen.
- Serveer de garnalen met de pindasaus en werk af met wat koriander en gebakken uitjes.
Smakelijk !